Passie en bevlogenheid

Van Belzen bv is een familiebedrijf en zoals je bij familiebedrijven vaker ziet, staat ook bij de familie de Koeijer het bedrijf voor meer dan broodwinning alleen: het is een levenswijze. De passie en bevlogenheid van de ondernemers zie je direct terug in de service en kwaliteit die deze bedrijven kenmerkt. Zo ook bij Van Belzen. Daarom past een stukje bedrijfshistorie op deze website waarbij de ondernemende familie beseft dat alles om de toekomst draait.

De start

Van Belzen ‘Zeelandia´s Garnalen’ uit Arnemuiden werd in 1935 opgericht door J Van Belzen. De huidige eigenaar, Cees de Koeijer werkte voordat hij bij van Belzen begon bij een krukels verwerkend bedrijf in Westkapelle. Na verloop van tijd is hij mede-eigenaar geworden van Van Belzen. Van Belzen bv groeit met haar Zeelandia’s garnalen uit tot een begrip in de wereld van de ongepelde garnalen

Cees de Koeijer begint bij Van Belzen bv

Het is eind jaren-zeventig als Cees de Koeijer aan de slag gaat bij de garnalenhandel van Van Belzen in Arnemuiden. Cees verhandelt met veel enthousiasme en inzet Noordzee-garnalen. Naast de activiteiten in Zeeland houdt de firma Van Belzen in Denemarken een vloot van 15 schepen voor de vangst van garnalen in de vaart.

In de jaren ’84 en ’85 worden in de Deense wateren echter bijna geen garnalen gevangen. Wel blijken er massa’s mosselen aanwezig. Cees de Koeijer stelt voor om over te gaan op de vangst van mosselen en deze in Yerseke te verkopen aan de aldaar gevestigde mosselbedrijven. In de Zeeuwse wateren is de mosselstand in die jaren namelijk zeer laag. De verkoop van de Deense mosselen in Yerseke wordt opgepakt en verloopt succesvol. Van Belzen en De Koeijer zijn enthousiast over de belangstelling voor hun mosselen. Tegelijk beseffen zij dat deze belangstelling zal verdwijnen wanneer er ook in de Zeeuwse wateren weer volop mosselen aanwezig zijn.

Vervolgens wordt in 1986 mosselhandel Triton Yerseke overgenomen en direct daarna nam Cees de Koeijer de leiding over deze mosselhandel op zich. Zijn compagnon Van Belzen leidde de garnalenhandel in Arnemuiden.

De toekomst van het familiebedrijf

Inmiddels zijn de bedrijven Van Belzen bv met het merk Zeelandia’s garnalen en Mosselhandel Triton bv volledig eigendom van de familie C. De Koeijer. Ook is de nieuwe generatie De Koeijer inmiddels actief binnen de organisaties:
•                Johan de Koeijer runt de gang van zaken binnen Van Belzen bv
•                David de Koeijer heeft de dagelijkse leiding over mosselhandel Triton bv
•                Nadine de Koeijer is verantwoordelijk voor de viswinkel van Triton in Yerseke.
•                Cees en Linda de Koeijer adviseren en zijn dagelijks actief voor de bedrijven.

De rode draad

Familiebedrijven zijn doorgaans bijzondere bedrijven. Er wordt veelal met hart en ziel gewerkt aan verbetering en optimalisatie van de producten, de diensten en de bedrijven zelf. Bij Van Belzen en Triton is het niet anders: in het dagelijks handelen staan twee woorden centraal: topkwaliteit en klantvriendelijkheid. Die twee woorden vormen de rode draad door de bedrijfsvoeringen en daarop bouwt de familie aan de toekomst.

Producten

> Mosselen

> Garnalen

Contact opnemen